Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastasås ála Marie

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ibland får vi besök av ett blont yrväder från Mangskog som lystrar till namnet Marie. En dag när Marie var på besök, så fanns det önskemål om pasta. Så jag svängde ihop en enkel pastasås på ingredienser som vi hade hemma. Marie blev så förtjust i såsen så jag döpte den helt enkelt till "Maries pastasås" för då vet alla i familjen vad jag menar. Ja, till och med på den bjudning min son hade för att fira Maries 18-årsdag serverades denna rätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla fläskköttet. Hacka den gula löken grovt. Skala vitlöken. Hetta upp matoljan (smör+olivolja). Fräs köttet i några minuter tills det fått färg. Ha i den gula löken och fräs ett par minuter till. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och fyll på vattnet. Lägg i buljongtärningen och rosmarin. Pressa i vitlöksklyftorna.
  2. Puttra under lock till köttet är mört, ca 20 min.
  3. Häll på crème fraiche och grädde, låt koka upp igen. Vispa tills crème fraichen har "smält". Dra grytan av plattan och red av med parmesanosten och äggulan. OBS! Koka inte upp såsen efter att du tillsatt ost och äggula! Smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Tycker du att det är för salt häll på ytterligare nån skvätt grädde.
  4. Serveras med nykokt spagetti.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.