Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastasås med bacon och lök

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Slängde ihop det jag hittade hemma till en pastasås då jag och min bror var sugna på bacon. Väldigt god blev den! Alla mått är ungefärliga, och självfallet är de flesta ingredienser utbytbara. Godast är det förmodligen med tagliatelle, men har man inte det (vilket jag inte hade) funkar självklart annan pasta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär det tinade baconet i bitar och stek på mellanvärme i några minuter. Lägg upp baconet på ett fat med hushållspapper och låt fettet rinna av. Koka pastan enl anvisning på förpackningen.
  2. Skär löken och paprikan i små bitar och stek på dem snabbt, de ska inte bli mjuka. Häll grönsaksblandningen och baconet i en kastrull och slå över crème fraichen och grädde. Låt såsen koka ett tag så den tjocknar.
  3. Krydda med salt, peppar, grillkrydda och ev. kycklingfond. Rör om och smaka av. Avsluta med persilja och servera till pastan.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Bascha81 27 februari 2012

    Riktigt god! Enkel att laga och gillad av både barn och vuxna!

  • evelinamarina 27 februari 2012

    Så roligt att höra! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.