Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasteis de nata

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Har ätit dessa i Portugal alla gånger jag varit där. De är SÅ goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll socker, citron och kanel i en kastrull med ett par deceliter vatten och koka upp.
  2. Blanda mjöl, majsmjöl och vaniljsocker med en liten mängd mjölk tills du har en slät kräm.
  3. Koka upp mjölken och häll det på mjölblandningen. Rör tills du får en jämn och slät smet.
  4. Häll ihop allt i en ren kastrull och låt sjuda, vispa tills blandningen tjocknar. Ta sedan bort kanelstängerna och citronskivorna.
  5. Tillsätt äggen och sjud samtidigt som du vispar den slät. Täck över och låt svalna.
  6. Hetta upp ugnen 220 grader. Kavla ut smördegen, dela i bitar och fyll muffinsformar med degen. Häll i vaniljsåsen i smördegsformarna Grädda i ugnen 18-20 minuter Pudra över mjöl, socker, kanelblandningen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.