- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En god, annorlunda paj utan pajskal som jag tagit från en av våra kvällstidningars bilaga.Mängder mm är kopierade rakt av.
Instruktioner
- Skala och finhacka lök och vitlök stek dem gyllenbruna.
- Blanda i köttfärs lite i taget och fräs tills köttfärsen fått färg. Krydda med paprikapulver, oregano och salt. Dra stekpannan från plattan.
- Rensa kycklingen och dela den i mindre bitar.
Koka äggen i 10 min.
- Mixa majsen med mjölken och basilikan. Lägg mixet i en bunke och tillsätt 1msk salt.
- Sätt ugnen på 250 grader. Smörj en långpanna och bred ut hälften av majsröran. Lägg sedan ett lager köttfärs, skivade kokta ägg, ett lager kyckling och oliver.Täck över med resten av majsröran.
Ställ in plåten i ugnen och sänk temperaturen till 200 grader.
- Ta ut pajen när den fått färg ca 30 min. Servera med en sallad.
Publicerat den
24 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott, gott! Den familj jag ibland besöker i Chile lägger dessutom russin tillsammans med ägg och oliver. Det ger ytterligare en spännande smak.