Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastel de Natta

(2 kommentarer)  
 • Serverar: 12 portioner
 • Tid: 1 timme
Skriv ut

Underbar liten bakelse man lätt kan äta alldeles för många av utan att skämmas - men tjock blir man om det får pågå :-) så nyttja med besinning. Det är mao jättegott! Som tur är går de att frysa in. De är till och med goda djupfrysta!

Ingredienser

Instruktioner

 1. Ta fram en muffinsplåt. Kavla ut smördegen till halva tjockleken (den måste hållas kall för att inte kollapsa) och ta ut ringar som är ett par cm större i diameter än muffinskopparna på plåten. Klä varje kopp med smördeg. Klipp till ringar av smörpapper/bakplåtspapper och placera en i varje kopp. Fyll till hälften med ris, bönor eller liknande (detta för att inte pajskalen ska falla ihop). Grädda i 175-200 grader till de ser svagt bruna och frasiga ut. Ta ut och låt svalna.
 2. Vispa, för hand, ihop hälften av grädden, sockret och maizenamjölet (det fungerar även med potatismjöl) till det är fritt från klumpar. Tillsätt salt, ägg, resten av grädden och handvispa till en jämn smet.
 3. Ta bort smörpapper och ris/bönor ur skalen och fyll på med ägg-grädd-blandningen. Grädda på ca 175 grader i cirka 15-20 minuter.
 4. Ät dem kalla som fika, efterrätt eller när du känner för det. Varning bara för överkonsumtion. Det är lätt hänt!

Liknande recept

Kommentarer (2)

 • inge33gerd 25 mars 2011

  hur många bakelser blir det???? bakmonster

 • erajsko 26 mars 2011

  Bra fråga, jag har för mig att det blev 16 eller 24. Det beror väl mest på hur mycket smördeg man använder per kaka/bakelse (hur tunn man gör den). Jag kan nog inte ge ett mer exakt besked. Dessutom måste jag varna för att omgivningen (typ familjen) har tendenser att börja brandskatta resultatet innan man hinner bli färdig, för det är brutalt gott... Lycka till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.