- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Underbar liten bakelse man lätt kan äta alldeles för många av utan att skämmas - men tjock blir man om det får pågå :-) så nyttja med besinning. Det är mao jättegott! Som tur är går de att frysa in. De är till och med goda djupfrysta!
Instruktioner
- Ta fram en muffinsplåt. Kavla ut smördegen till halva tjockleken (den måste hållas kall för att inte kollapsa) och ta ut ringar som är ett par cm större i diameter än muffinskopparna på plåten. Klä varje kopp med smördeg.
Klipp till ringar av smörpapper/bakplåtspapper och placera en i varje kopp. Fyll till hälften med ris, bönor eller liknande (detta för att inte pajskalen ska falla ihop). Grädda i 175-200 grader till de ser svagt bruna och frasiga ut. Ta ut och låt svalna.
- Vispa, för hand, ihop hälften av grädden, sockret och maizenamjölet (det fungerar även med potatismjöl) till det är fritt från klumpar. Tillsätt salt, ägg, resten av grädden och handvispa till en jämn smet.
- Ta bort smörpapper och ris/bönor ur skalen och fyll på med ägg-grädd-blandningen. Grädda på ca 175 grader i cirka 15-20 minuter.
- Ät dem kalla som fika, efterrätt eller när du känner för det. Varning bara för överkonsumtion. Det är lätt hänt!
Publicerat den
19 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
hur många bakelser blir det???? bakmonster
Bra fråga, jag har för mig att det blev 16 eller 24. Det beror väl mest på hur mycket smördeg man använder per kaka/bakelse (hur tunn man gör den). Jag kan nog inte ge ett mer exakt besked. Dessutom måste jag varna för att omgivningen (typ familjen) har tendenser att börja brandskatta resultatet innan man hinner bli färdig, för det är brutalt gott... Lycka till!