Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastitsio ala Spiro´s

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Det finns lika många recept som det finns husmögdrar i Grekland på denna rätt, här kommer en så som Spiro tillagade den. En i min smak förträfflig maträtt. Prova själv

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn:175º
  2. Koka pastan enligt förpakningen, låt vattnet rinna av pastan i en durkslag. häll tillbaks den i kastrullen (ej på varma plattan), häll över 75 g smält smör över dem och blanda.
  3. Hacka lök, vitlök, morötter och bleksellerin smått. Bryn lök, morot och blekselleri, när löken är mjuk lägger man i vitlöken så den får brynas ett par minuter, lägg över i en gryta.
  4. Bryn köttfärsen, dela den med gaffel så den blir grynig. Lägg även köttet i grytan. Låt det småkoka.
  5. Tillsätt tomater, vitt vin, vinäger, persilja, buljongtärningar, och kryddorna, låt det koka ihop, smaka av, rör ofta så det inte bränns vid. Låt det småkoka i ca 1 timma. Ta köttfärsen av platan och blanda ner äggvita, ströbröd och riven ost.
  6. Under tiden gör vi vitsåsen. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Häll mjölken lite i taget, under omrörning( rör hela tiden), den skall bli slät och len. Tag kastrullen av värmen, salta, peppra och lägg i muskot, rör ner äggulorna.
  7. Smörj en ugnsform, häll i hälften av pastan i formen, bred över köttfärsen och resten av pastan. Häll på vitsåsen och strö över riven ost. Grädda i 175º i ca 30 minuter eller tills den fått vacker färg
  8. Gott med en god Grekisk sallad och öl.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • segerwitch 19 mars 2009

    Den var verkligen smarrig! Tack Mvh Eva

  • VIckanflickan 24 mars 2009

    Helt underbart gott, har just ätit. Tack för receptet!

  • lece 1 april 2009

    God gratäng ,men mycket jobb med den ! Ingen snabb mat direkt, tveksamt om jag gör om den.

  • crazycavylady 26 december 2012

    Riktigt gott! Andra gången jag gör denna rätt. Tycker att den här rätten är betydligt lättare att göra än min vanliga lasagne. Kommer att göras fler gånger.

  • eva23 4 november 2016

    Detta recept påminner mycket om en rätt jag åt på Malta och tyckte mycket om. Ska testas inom en snar framtid...

  • eva23 4 november 2016

    Detta recept påminner mycket om en rätt jag åt på Malta och tyckte mycket om. Ska testas inom en snar framtid...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.