Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pata Negra fylld med svensk getost, syltlök och Créma di Balsamico hallon – LCHF

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Sött, salt, surt och beskt i en enda liten tugga – men den fyller hela huvudet när den utvecklas. Lite pillig att göra, men väl värd ansträngningen. Som skinka duger alla klassiska sorters lufttorkad, rökt och saltad skinka – Pata Negra, Parma-, Serrano- Westfaler- mfl. T.o.m. Prosciutto utan kvalitetsmärkning fungerar – I värsta fall. Svensk rökt presskinka är för tam och bör undvikas. Ju mindre bitarna görs – desto aptitligare blir upplevelsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ut en skiva torkad, rökt och saltad skinka på en skärbräda, placera en bit getost längs med ena kanten, men en bit in, placera en syltlök marinerad i hallonbalsamvinäger i var ände och dra en sträng med Créma di Balsamico hallon över osten.
  2. Rulla ihop och lägg åt sidan att "gifta sig"!.
  3. Precis innan servering skärs rullarna av på mitten och skinkan vika bakåt en aning på ovansidan. Lägg en droppe Créma di Balsamico på den blottade osten – servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.