Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paul Prudhommes köttfärslimpa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ännu ett recept från Paul Prudhomme. Det som är extra speciellt med dessa recept, är kryddblandningen från just Paul Prudhomme. Den finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker. Eller fråga hos http://www.risbergimport.com, vilken är den svenska importören.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält stekmargarinet i en kastrull. Tillsätt lök, selleri, paprika, salladslök, Meat Magic, vitlök, pepparsås, Worcestershiresauce och lagerblad.
  2. Låt koka upp och koka under viss omrörning i c:a 6 minuter eller tills blandningen börjar fastna i kastrullen.
  3. Rör i mjölkpulvret och ketchup och koka i ytterligare två minuter under viss omrörning. Låt svalna i rumstemperatur.
  4. Sätt ugnen på 175°
  5. Lägg nöt- och fläskfärs i en stor bunke. Tillsätt ägg, grönsaksblandningen (ta bort lagerbladen först) och ströbröd. Blanda försiktigt ingredienserna för hand utan att ”blanda sönder” färsen (det gör lätt färsen vattnig).
  6. Lägg blandningen i ett osmort eldfast fat på c:a 20 x 30 cm. Forma färsen så att den inte rör vid kanterna av formen och stoppa in i ugnen i 25 minuter. Höj värmen till 200° och stek tills den är klar (c:a 10 minuter till).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.