Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pavlova

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 35 minuter
Skriv ut

Pavlova är en dessert som uppkallats efter den ryska ballerinan Anna Pavlova (1881-1931) och består av marängbaserad botten och frukt eller bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Maräng: Sätt ugnen på 135 grader.
  2. Se till att äggvitan är rumstempererad och absolut ren från gula. Vispa den till hårt skum genom att tillsätta sockret lite i taget. Använd elvisp och vispa 15-20 minuter. Vispa kraftigt och länge.
  3. Vänd mot slutet ned maizena, bakpulver och vaniljsocker (var försiktig, skada inte volymen). Blanda till sist ner vinägern.
  4. Klicka ut marängmassan till en tallriks storlek och sätt in i ugnen. Ändra ugnsvärmen efter 30 minuter till 100 grader och baka marängen ytterligare 1.5 timme.
  5. Dela marängen i en topp och en botten. Den ska vara seg inuti. Den går lätt sönder, men det gör ingenting.
  6. Skala och skiva frukterna. Vispa grädden. Lägg grädde och frukt på marängbottnen och täck med toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.