- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar 35 minuter
Skriv ut
Pavlova är en dessert som uppkallats efter den ryska ballerinan Anna Pavlova (1881-1931) och består av marängbaserad botten och frukt eller bär.
Instruktioner
- Maräng:
Sätt ugnen på 135 grader.
- Se till att äggvitan är rumstempererad och absolut ren från gula. Vispa den till hårt skum genom att tillsätta sockret lite i taget. Använd elvisp och vispa 15-20 minuter. Vispa kraftigt och länge.
- Vänd mot slutet ned maizena, bakpulver och vaniljsocker (var försiktig, skada inte volymen). Blanda till sist ner vinägern.
- Klicka ut marängmassan till en tallriks storlek och sätt in i ugnen. Ändra ugnsvärmen efter 30 minuter till 100 grader och baka marängen ytterligare 1.5 timme.
- Dela marängen i en topp och en botten. Den ska vara seg inuti. Den går lätt sönder, men det gör ingenting.
- Skala och skiva frukterna. Vispa grädden.
Lägg grädde och frukt på marängbottnen och täck med toppen.
Publicerat den
4 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar