Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pavlova med choklad

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det är en festlig dessert som man definitivt blir beroende av. Har man ätit denna dessert en gång kommer man definitivt att vilja ha den fler gånger

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Rita en cirkel med ungefär 23 cm i diameter med en flat tallrik. Vispa äggvitorna tills det bildas toppar och vispa sedan i sockret, lite i taget, tills marängen är styv och glansig. Strö över kakaon och den hackade chokladen, häll försiktigt på vinägern och vänd ner alltsammans tills chokladen är helt inarbetad. Bred ut smeten på cirkeln och släta till sidorna. Ställ in i ugnen och sänk genast värmen till 150 grader. Grädda i ca 1 timme och 15 minuter. När marängen är färdig ska den se frasig ut i kanterna och på sidorna och när man trycker lite lätt på mitten ska det kännas aningen löst under fingrarna. Stäng av ugnen och glänta på luckan och låt marängen svalna helt. När pavlovan ska serveras stjälper man upp den på ett stort platt fat. Vispa grädden och bred ut den på marängen. Lägg de färska bären ovanpå. Riv choklad till spån och strö dem över bären.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.