Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pavlova med rabarbercurd

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Midsommardessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, vispa ytterligare till glansig tjock marängsmet.Tillsätt majsstärkelse och vinäger, vispa igenom ordentligt. Rita en cirkel ca 25 cm diam på bakplåtspapper.Bred ut smeten i cirkeln, det ska vara högre i kanterna. Grädda i nedre del av ugnen ca 1 ½ timme. Låt svalna.
  2. Rabarbercurd: tvätta rabarbern, skär i bitar och lägg i kastrull med sockret. Tillsätt lite vatten. Småkoka under lock 15 min. Vispa i majsstärkelse och koka 5 min. Ta av från värmen och vispa ned äggen. Passera genom sil (det tar en stund) eller i matberedare (jag tog assistenten...). Sjud ca 2 min eller tills den tjocknar, under omrörning. Ta av från värmen och tillsätt smöret lite i taget, rör och låt sedan svalna. Rosta nötterna i torr panna på medelvärme ca 1 min, tillsätt honung och rosta gyllenbrunt. Häll upp nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna. Hit kan du förbereda.
  3. Vispa grädden. Tvätta, snoppa och dela ev jordgubbarna. Hacka nötterna grovt. Lägg rabarbercurden i mitten av marängen och täck med grädde. Garnera med jordgubbar och nötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.