- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
En enkel och vacker tårta där eventuella rester lätt förvandlas till en supergod efterrätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader. Rita upp en rundel med 20 – 23 cm diameter på ett bakplåtspapper och lägg det på en plåt.
Vispa äggvitorna med en nypa salt till en fast smet.
Vispa i sockret, en tredjedel i taget, tills marängsmeten är hård och blank. Vänd försiktigt ned Maizena, citronsaft/vinäger och vaniljsocker.
Bred ut smeten i rundeln på bakplåtspapperet och jämna till ytan och kanterna, gör en fördjupning i mitten.
- Sätt in plåten i ugnen och sänk värmen till 150 grader.
Grädda i 1 timme och en kvart, 75 minuter. Stäng av ugnsvärmen och lämna pavlovan att svalna i ugnen.
Stjälp upp den, med botten upp, på ett fat
Lägg på grädden som blandats med lemon curd och ha på alla frukter/bär.
- Om det blir några rester kvar så blanda ihop allt i en röra och frys in allt i en glassform eller i portionsformar, så har ni en mumsig glass till en annan dag.
Publicerat den
22 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar