Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pavlova på två sätt

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

En enkel och vacker tårta där eventuella rester lätt förvandlas till en supergod efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Rita upp en rundel med 20 – 23 cm diameter på ett bakplåtspapper och lägg det på en plåt. Vispa äggvitorna med en nypa salt till en fast smet. Vispa i sockret, en tredjedel i taget, tills marängsmeten är hård och blank. Vänd försiktigt ned Maizena, citronsaft/vinäger och vaniljsocker. Bred ut smeten i rundeln på bakplåtspapperet och jämna till ytan och kanterna, gör en fördjupning i mitten.
  2. Sätt in plåten i ugnen och sänk värmen till 150 grader. Grädda i 1 timme och en kvart, 75 minuter. Stäng av ugnsvärmen och lämna pavlovan att svalna i ugnen. Stjälp upp den, med botten upp, på ett fat Lägg på grädden som blandats med lemon curd och ha på alla frukter/bär.
  3. Om det blir några rester kvar så blanda ihop allt i en röra och frys in allt i en glassform eller i portionsformar, så har ni en mumsig glass till en annan dag.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.