Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pavlova Tårta

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Detta recept har jag haft i min ägo väldigt länge, det är ett urklipp från ett gammalt socker paket . En underbar tårta som om mina gäster får välja ska serveras varje gång vi har fest! Hihihihi...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker lite i taget under kraftig vispning. Tillsätt vaniljsocker och maizenan sist. Klä en 2 liters rund form med löstagbotten med bakplåtspapper, smörj botten med lite matolja. Slå i smeten och gör en liten urgröpning i mitten, för att fyllningen ska få bättre plats sedan.
  2. Grädda i mitten av ugnen i 125 grader i ca 1 timme, sänk värmen till 100grader och grädda ytterligare i 15 minuter. Låt svalna ordentligt. Ta försiktigt lossa marängen från formen.
  3. Vispa grädden. Vispa vaniljkräm. (Följ anvisningen på paket för vaniljkräm) Blanda Grädde och Kräm lägg i marängen.
  4. Dela frukten i lagom mums bitar. Lägg den färska frukten på vaniljgrädden, toppa ordentligt med frukt ... Mmmmmm Bara sååå gott!

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • cattis08 24 mars 2008

    Hej, Tack för receptet! Har ätit denna hos goda vänner flera gånger men lyckat tappa bort receptet. Den är bara såååå super god!

  • tina62 25 maj 2008

    Kanongott! Mycket omtyckt av både stora och små. Den kommer att göras hos oss flera gånger. Kul att pröva nytt.

  • carre007 23 juni 2008

    Denna tårta ska jag prova nu till helgen då min son fyller år. Återkommer senare med kommentar och betyg för den , men det låter jätte gott när man läser receptet. Kram Carre

  • kickan51 28 september 2009

    Tack för receptet. Jag har en arbetskompis som vid några tillfällen bjudit på denna tårta på arbetsplatsträffen. God men något söt.

  • mamma88 5 maj 2010

    Syndigt god!! Bjöd på denna till valborgsmässoafton. En mycket fräsch dessert efter grillat. Jag använde mej utav konserverade aprikoser och persikor, färska vindruvor och ananas. Det gick hem hos alla!

  • MiciSays 29 juni 2010

    Detta var vår midsommaraftonsdessert 2010 och den var himmelskt god. Jag ersatte dock vaniljkrämen och grädden med hemlagad vaniljkräm från detta recept http://www.matklubben.se/matklubben/MiciSays/kokbok/?id=2218480&recipeid=37557 Jag lät bakplåtspappret stå ca 4 cm över formens kant och gjorde en rejäl grop. Det gjorde att marängskalet hade tunna fina väggar och likaledes botten och hela tårtan var väldigt vacker.

  • yvann 2 juni 2011

    Toppen god! Den gick åt blev inte så mycket som en smula kvar, det brukar annars alltid bli tårta över . Jag kommer att göra den flera gånger. Så jag tackar så hjärtligt för receptet. Den var verkligen värd en 5 a

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.