Den ryska dansösen Anna Pavlova har fått denna läckra skapelse uppkallad efter sig. Frasig maräng, fluffig grädde och exotiska frukter.
Instruktioner
- Börja med bottnen. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
- Blanda strösocker, vaniljsocker och potatismjöl. Blanda ner sockerblandningen i äggvitan under vispning. Fortsatt vispa tills marängen är fast och sidenblank.
- Klipp ut en rundel, ca 24 cm i diameter, av en bit bakplåtspapper. Lägg rundeln i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll marängsmeten i formen.
- Grädda marängbottnen på galler i nedre delen av ugnen, cirka 1½ timma.
- Lossa försiktigt marängbottnen från formen. Dra bort bakplåtspapperet. Låt bottnen kallna på galler.
- Vispa grädden. Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet. Bred ut grädden över hela bottnen med lätt hand så att marängen inte spricker.
- Fördela passionsfrukten över grädden. Skala och skiva kiwin. Garnera tårtan med kiwi och vinbär. Servera genast.
Publicerat den
12 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar