Jag bara älskar björbär. Går säkert bra att göra med andra bär eller frukt men det har jag ej provat!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Rita en cirkel med 20 cm diameter, använd t ex en tallrik att rita runt.
- Vispa äggvitorna till fast skum. Fortsätt vispa medan sockret strös ner i vitorna, vispa tills skummet är tjockt och kompakt. Tillsätt vinäger och vänd ner potatismjöl. (Man ska kunna vända upp-och-ner på skålen utan att marängen rör på sig).
- Bred ut marängsmeten inuti cirkeln på bakplåtspappret, lite högre utmed kanterna än i mitten.
Sänk värmen till 125 grader och grädda marängbottnen på nedersta delen i ungefär i 1 timme och 20 minuter.
Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen (om du har bråttom kan du låta den svala i rumstemperatur).
- Garnering:
Vispa grädden och bred ut den över bottnen.
Så här kan tårtan sparas flera timmar i kylen (akta för starka lukter av andra matvaror). Garnera med bären just som tårtan ska serveras. NJUT!
Publicerat den
14 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar