Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Peach Melba

 
Skriv ut

Då den berömda australiska sångerskan Nellie Melba besökte London komponerade köksmästare Escoffier denna rätt till hennes ära. I originalreceptet används hela, färska persikor. Då kokas de i sockerlag och får kallna i lagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hallonsås: Mixa hallonen och rör ner florsockret. Sila såsen genom en fin sikt och tillsätt gelén.
  2. Skär vaniljglassen i skivor och ta ut fyra rundlar med stansare eller med ett glas. Placera rundlarna på fyra assietter.
  3. Lägg två persikohalvor på varje glassrundel, häll hallonsås över och dekorera eventuellt med hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.