Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Peach Melba i bakelse

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Här kombineras färska persikor och hallon i luftig smördeg och serveras med glass. En enkel och läcker sommardessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grädda smördegsformarna enligt paketets anvisningar. Låt svalna och ställ åt sidan.
  2. Skala, kärna ur och skiva persikorna. Blanda sockret med 1 dl vatten i en kastrull. Koka upp och rör om tills sockret har smält.
  3. Lägg i persikorna och sänk värmen. Låt sjuda ca 7 minuter tills persikorna är mjuka. Ta av från värmen, blanda ner vanilj och kanel och ställ åt sidan.
  4. Smält sylten i en liten kastrull. Ta av från värmen och blanda ner likören.
  5. Ta av locken från smördegsformarna och fördela persikorna i dem. Ställ de fyllda formarna på assietter. Ringla över hallonsåsen och portionera upp de färska hallonen ovanpå. Lägg på locken. Portionera upp glassen bredvid bakelsen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.