Här kombineras färska persikor och hallon i luftig smördeg och serveras med glass. En enkel och läcker sommardessert.
Instruktioner
- Grädda smördegsformarna enligt paketets anvisningar. Låt svalna och ställ åt sidan.
- Skala, kärna ur och skiva persikorna. Blanda sockret med 1 dl vatten i en kastrull. Koka upp och rör om tills sockret har smält.
- Lägg i persikorna och sänk värmen. Låt sjuda ca 7 minuter tills persikorna är mjuka. Ta av från värmen, blanda ner vanilj och kanel och ställ åt sidan.
- Smält sylten i en liten kastrull. Ta av från värmen och blanda ner likören.
- Ta av locken från smördegsformarna och fördela persikorna i dem. Ställ de fyllda formarna på assietter. Ringla över hallonsåsen och portionera upp de färska hallonen ovanpå. Lägg på locken. Portionera upp glassen bredvid bakelsen och servera.
Publicerat den
6 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar