Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Peanut Cheesecake

(1 kommentar)  
Skriv ut

Något för er som älskar både jordnötter och cheesecake!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 190º. Klä en springform med alminiumpapper.
  2. Blanda krossade kex, jordnötter och kanel i en skål. Häll i det smälta smöret. Pressa ut blandningen i springformen - både botten och sidor ska täckas med blandningen.
  3. Rör ihop färskost, jordnötssmör, socker, mjöl och vaniljesocker med elvisp. Tillsätt ägg och äggula, rör om så allt blir väl blandat. Vänd ner chokladknapparna. Får du inte tag på chokladknappar går det lika bra med samma mängd hackad mörk choklad.
  4. Häll blandningen i springformen. Sätt en långpanna med kokande vatten in i ugnen under springformen. Grädda kakan i 40-50 minuter.
  5. Låt cheesecaken svalna helt och ställ därefter in den i kylskåp 1 dag innan den ska servera.
  6. LYCKA TILL!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Maja75 22 maj 2009

    Smeten är gudomlig! Tyvärr tyckte jag att kanelsmaken tog över lite när kakan väl var färdiggräddad. Lite annorlunda recept på en cheesecake!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.