Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pear and ginger cookies

 
Skriv ut

En päron och ingefärskaka som både ser läckra ut och som smakar annorlunda och spännnde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, tärna och hacka päronen fint. Blanda dem med vattnet i en liten kastrull. Tillsätt socker och riven färsk ingefära och sjud tills päronen har mjuknat och det hela har tjocknat.
  2. Gör kakdegen: Rör smör och socker smidigt, tillsätt en äggula i taget och sedan även whiskyn. Rör om hela tiden. Sikta ner mjöl och bakpulver och arbeta snabbt ihop det hela till en deg. Kavla ut degen och ta ut cirklar med en kakform. Lägg lite av päronblandningen i mitten av varje cirkel och vik sedan ihop dem till halvmånar. Pressa ihop kanterna väl. Pensla med äggvita och tryck försiktigt fast en valnöt ovanpå.
  3. Grädda i 175 grader i 10-12 minuter eller mer om det behövs.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.