Pecanpaj är en riktig amerikansk kaloribomb men så otroligt god att det är värt att synda för den.
Instruktioner
- Pajskal
Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Tryck ut degen i en hög pajform med löstagbara kanter. Pensla pajskalet med lite av de uppvispade äggen och nagga i botten och på sidorna, ställ sedan in frysen tio minuter.
Förgrädda sedan pajskalet tio minuter i 200 graders ugn.
- Fyllning
Koka upp smör, socker, sirap, vetmjöl, salt och maizenamjölet i en rostfri kastrull och låt det hela sjuda i tre minuter under omrörning. Tag av från värmen och låt fyllningen svalna till rumstemperatur.
Blanda sedan i nötter, vaniljextrakt och de lättvispade äggen. Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen 35-40 minuter i 175 graders ugn.
- Kyl sedan ner pajen i minst två timmar, servera med vaniljglass och njut.
Publicerat den
20 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Oh mama mia va god Kunde inte sluta äta
Den var "äckligt" god måste jag säga :D Den försvann i ett nafs och jag blev "tvingad" att göra en till :p
Vilken läcker paj!! Undrade först hur den skulle smaka med all sirap men det blev ju som kola! Perfekt för mig o min familj som är gottegrisar!
Denna blev ju bara så god, tackar för receptet.