Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pecanpaj med cognacsås

 
Skriv ut

Härligt nötig paj med en sås som inte går av för hackor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Vispa smör, socker och salt tills blandningen är krämig. Tillsätt det halva vispade ägget och vispa eller kör i marberedare på hög hastighet i 30 sekunder. Tillsätt mjölken och vispa eller kör i 2 minuter till. Tillsätt mjölet och kör några sekunder tills degen grynat sig.
  2. Forma till en platt bulle som får vila i kylskåp minst en timme. Tryck ut i smord pajform och låt vila i kylskåp minst 15 minuter.
  3. Värm ugnen till 180 grader.
  4. Fyllning: Rör ihop socker, sirap, äggulor och ägg till en jämn smet. Smält det osaltade smöret i kastrull tills det är nötbrunt men inte bränt. Häll det i smeten.
  5. Fördela pecannötterna i formen och förgrädda i 10 minuter. Häll smeten i pajformen och grädda alltsammans i ca 45 minuter. Smeten höjer sig och skall var dallrig när man tar ut pajen. Sen sjunker den hastigt igen som en sufflé.
  6. Såsen: Blanda grädde, vanilj, cognac och likör. Vispa tills grädden börjar tjockna. Tillsätt créme fraiche och fortsätt vispa tills mjuka toppar bildas.
  7. Pajen håller sig gott och väl en vecka i kylskåp och blir bara godare med tiden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.