Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pêche melba-tårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En otroligt vacker och god tårta inspirerad av den läckra desserten Pêche Melba. Kladdkakebotten, hallonmousse, persikomousse och hallonsås i en och samma tårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Bryt eller hacka chokladen i mindre bitar. Smält smöret i en kastrull och ta från plattan. Tillsätt chokladen och rör till en jämn smet. Tillsätt socker, vaniljsocker och salt. Tillsätt äggen, ett i taget och vänd till sist ner vetemjölet.
  2. Klipp ut en rundel av bakplåtspapper lika stor som bottnen på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Lägg papperet i bottnen och smöra kanterna på formen. Häll smeten i formen och grädda bottnen mitt i ugnen i 25-30 minuter, den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna. Ta bort kanten på formen och diska den innan du sätter tillbaka den runt bottnen.
  3. Hallonmousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp hallonen i en kastrull och låt koka i 2-3 minuter. Passera hallonen genom en sil och låt det svalna en stund. Blanda hälften av hallonpurén med färskosten och florsockret. Vispa grädden mellanfast. Smält gelatinbladen i resten av hallonpurén i en kastrull på låg värme. Låt det svalna en stund och blanda ner det i hallonfärskosten. Blanda till sist ner grädden. Fyll formen med moussen. Låt moussen stelna i kylskåpet i ett par timmar.
  4. Persikomousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skala persikorna och mixa dem med en stavmixer till en fin puré, du behöver 2 dl. Vispa ner florsockret i purén. Vispa grädden mellanfast i en skål. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och värm dem försiktigt i en kastrull med lite av purén tills gelatinet har smält. Blanda ner det i den kalla purén. Vänd ner grädden i smeten, börja med en liten klick i taget så grädden inte blir simmig. Fyll tårtan med moussen och ställ den i frysen för att stelna i ett par timmar.
  5. Hallonsås: Koka upp hallon, socker, citronsaft och Maizena. Låt det koka i någon minut. Sila såsen och låt den kallna och förvaras i kylen tills servering.
  6. Ställ tårtan i kylskåp ett par timmar före servering. Garnera den med hallonsås, rostade mandelspån, persikoskivor och hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.