Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pekan- och blåbärscheesecake

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Om du gillar cheesecake är detta drottningen av dem alla. En äkta amerikanare med nötig botten, krämig fyllning och friska bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter, låt det gärna bli ett tjockt lager av smör så att nötterna kan fastna.
  2. Bröa formen med pekannötter. Strö ut nötterna i formen, vänd och vrid på formen så att de fastnar i smöret. Krossa kexen eller kör dem i en matberedare, blanda ner de nötter som inte fastnade i formen.
  3. Blanda det smälta smöret med kex och nötter. Häll ut massan i formen och platta till. Ställ in bottnen i kylen.
  4. Mixa färskost, äggulor och det hela ägget, samt vaniljsocker och strösoccker till en krämig massa. Rör sedan ner crème fraiche för hand. Rör inte för länge i smeten. Pudra ner mjölet i ostmassan. Blanda väl och häll sedan ostmassan i formen.
  5. Grädda kakan ca 1½ timma tills den har pöst upp och känns relativt fast om du trycker lätt på den. Ta ut kakan och låt den svalna i rumstemperatur. Förvara den sedan i kylen.
  6. Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull. Koka tills den tjocknar, ca 10 minuter. Rör då och då i såsen. Ringla såsen över kakan. Dekorera med bär.
  7. Små kakor: Fördela bottensmulet i 10-12 muffinsformar och tryck tll lite. Gör fyllningen som ovan och fördela i formarna. Baka i 150 grader ca 45 minuter. Låt svalna till rumstemperatur. Toppa med kolasås eller rör samman 200 g philadelphiaost med 1-2 msk sylt och 1 dl florsocker. Fördela i formarna och avsluta med strössel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.