Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pekan- och jordnötssmör

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Vill man så kan man blötlägga nötterna över natten, då går det lite snabbare att mixa dem till smör men i detta recept har vi istället valt att rosta nötterna lite nätt. Man ska dock vara försiktig med att rosta nötterna allt för mycket eftersom det ändrar fettets struktur och en del fetter kan då i värsta fall då bli skadliga. Förvara nötsmöret i en tät glasburk i kylskåpet så håller det i flera veckor, vilket det så klart ändå aldrig gör, eftersom det är så gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Rosta nötterna i en het panna så att de får aningens med färg, utan att brännas.
  2. 2. Häll de nyrostade nötterna i en mixer och mixa ordentligt tills nötterna blir en massa, det kan ta upp till 5 minuter. Häll i agave och lite salt och fortsätt mixa.
  3. 3. Om du vill ha ett mjukare nötsmör häller du i lite olja medan du kör mixern. När du fått den konsistens som du vill ha är det klart!
  4. 4. För att få några lite större crunchbitar i nötsmöret kan du när det är klart hälla i några extra nötter och sedan mixa ca 15 sekunder till. Smaka av med extra salt ifall det behövs. Tänk på att nötsmöret vid det här laget är varmt och kommer smaka ännu bättre när det kallnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.