Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pekannötsrutor i liten långpanna

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Amerikanskt recept. Till stor långpanna, 30 x 40 cm, räkna med 3 x denna satsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180º. Klä en liten långpanna med bakplåtspapper.
  2. Börja med att göra smuldegen: Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa smör och socker fluffigt, ca 2-3 min. Tillsätt vaniljextrakt och vispa väl. Rör i mjölblandningen, degblandningen ska nu likna grovt mjöl. Rör nu i de hackade pekannötterna. (Denna blandning kommer att se ut som smulor. Det kommer inte att vara en sammanhållande deg.)
  3. Tryck ut degmassan i formen och grädda bottnen i ca 10 min eller tills den har fått en gyllenbrun färg. Ta ut formen från ugnen och låt kakbottnen svalna medan du gör fyllningen.
  4. Vispa äggen skummiga. Tillsätt mjöl, socker, sirap, salt och vaniljextrakt. Vispa så att allt blir väl blandat. Häll fyllningen över den förgräddade bottnen. Strö hackade pekannötter över fyllningen och grädda kakan i 25-30 min, eller tills kakan är fast och gyllenbrun.
  5. Låt svalna i formen och skär sedan upp kakan i rutor.
  6. Ät och njut!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • hanna_s 28 augusti 2009

    Hur mycket bakpulver respektive vaniljextrakt ska det vara i smuldegen? Kan man byta ut vaniljextraktet mot vaniljsocker?

  • Marra-girl 28 augusti 2009

    wow dom ska testas i helgen :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.