Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pekanpaj med Jack Daniel’s

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En härlig paj från amerikanska södern. Därifrån kommer också Jack Daniel’s – en klassisk rock’n’roll-drink som gör sig nog så fint i desserter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär smöret i kuber ochblanda hastigt ihop alla ingredienser till pajdegen.
  2. Låt vila i kylen i 1 timme. Kavla ut och rulla upp påkaveln, flytta över till ensmord pajform, cirka 24 cm i diameter.
  3. Jämna till kanterna och nagga i botten. Ställ in i frysen i 30 minuter. Förgrädda direkt från frysen i 200 grader i 10 minuter. Sänk till 175 grader.
  4. Vispa äggen och blanda med sirap och Jack Daniel’s. Blanda mjöl, vaniljsocker,salt och socker.
  5. Häll försiktigt ner äggsmeten i mjölbunken och rör om noga så att alla klumpar försvinner. Häll fyllningen i pajskalet. Strööver pekannötterna.
  6. Grädda i ugnen i 50 minuter eller tills fyllningen stannat. Låt svalna. Skär upp och servera med vaniljglass eller vispad grädde smaksatt med Jack Daniel’s.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.