Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pekanpaj med whiskygrädde

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Det här är en underbar dessertpaj med pekannötter och kolaaktig fyllning. Serverar du pajen tillsammans med whiskygrädden kommer ingen bli besviken!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman mjöl, smör, ägg och vatten till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Ställ formen kallt ca 30 minuter och sätt sedan ugnen på 200 grader.
  3. Gör fyllningen. Rör ihop ägg, sirap, farinsocker, strösocker, smält smör, whisky, vaniljsocker, salt och pekannötter.
  4. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda ca 35 minuter i den nedre delen av ugnen.
  5. Gör nöttoppingen. Blanda farinsocker, smör och honung i en kastrull, sjud ca 2 minuter.
  6. Blanda ner pekannötterna i smeten och rör tills alla nötterna är täckta av smet.
  7. Klicka ut nötsmeten över fyllningen. Grädda ytterligare 10 minuter tills ytan fått färg. Låt pajen svalna.
  8. Gör whiskygrädden. Vispa grädden, tillsätt florsocker och whisky och ställ kallt tills kakan ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.