Det här är en underbar dessertpaj med pekannötter och kolaaktig fyllning. Serverar du pajen tillsammans med whiskygrädden kommer ingen bli besviken!
Instruktioner
- Blanda samman mjöl, smör, ägg och vatten till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Ställ formen kallt ca 30 minuter och sätt sedan ugnen på 200 grader.
- Gör fyllningen. Rör ihop ägg, sirap, farinsocker, strösocker, smält smör, whisky, vaniljsocker, salt och pekannötter.
- Häll fyllningen i pajskalet. Grädda ca 35 minuter i den nedre delen av ugnen.
- Gör nöttoppingen. Blanda farinsocker, smör och honung i en kastrull, sjud ca 2 minuter.
- Blanda ner pekannötterna i smeten och rör tills alla nötterna är täckta av smet.
- Klicka ut nötsmeten över fyllningen. Grädda ytterligare 10 minuter tills ytan fått färg. Låt pajen svalna.
- Gör whiskygrädden. Vispa grädden, tillsätt florsocker och whisky och ställ kallt tills kakan ska serveras.
Publicerat den
23 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar