Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pekingsoppa

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Såsom en kompis till mig från Kina tillagar den

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop marinaden. Skär köttet i tändsticksfina strimlor. Blanda kött och marinad och låt det stå en stund. Skiva svampen. Skär tofun i små tärningar.
  2. Koka upp vatten och buljongtärningar i en gryta. Tillsätt kött, svamp, peppar och bambuskott under omrörning. Lät koka 3-5 minuter. Tillsätt tofun.
  3. Skaka ihop redningen och tillsätt den under omrörning. Låt koka tills soppan blir tjockflytande. Tag soppan från värmen. Vispa ihop äggen och rör sakta ner dem i en fin stråle och äggblommor bildas. Rör ner salldslök och sesamolja. Smaka av med peppar och salt. Soppan skall ha en kraftigt sur-stark smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.