- Serverar: 6 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Såsom en kompis till mig från Kina tillagar den
Instruktioner
- Rör ihop marinaden. Skär köttet i tändsticksfina strimlor. Blanda kött och marinad och låt det stå en stund. Skiva svampen. Skär tofun i små tärningar.
- Koka upp vatten och buljongtärningar i en gryta. Tillsätt kött, svamp, peppar och bambuskott under omrörning. Lät koka 3-5 minuter. Tillsätt tofun.
- Skaka ihop redningen och tillsätt den under omrörning. Låt koka tills soppan blir tjockflytande. Tag soppan från värmen. Vispa ihop äggen och rör sakta ner dem i en fin stråle och äggblommor bildas. Rör ner salldslök och sesamolja. Smaka av med peppar och salt. Soppan skall ha en kraftigt sur-stark smak.
Publicerat den
24 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar