Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pelargonkaka med limeglasyr

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Med pelargonsocker av doftpelargonen Attar of Roses.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º och smörj och bröa en form med löstagbar kant.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner dem i äggvispet. Tillsätt smöret och mjölken. Vänd ihop till en slät smet. Vispa inte.
  3. Grädda i ca 30 minuter i nedre delen av ugnen. Kolla med sticka. Låt svalna.
  4. Hetta upp grädde och smör till glasyren. Smält chokladen däri och tillsätt rivet limeskal.
  5. Låt glasyren svalna tills den börjar tjockna och häll/bred den över kakan.
  6. Avsluta med att dekorera med blomma och blad.
  7. Tips: Recept på pelargonsocker finns bland mina recept. Här har jag använt mig av snabbvarianten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tulipan 18 juni 2009

    Var får man tag i pelargon socker?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.