Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pelargonsocker av doftpelargon

 
Skriv ut

Välj ut din favorit av ros- eller citrondoftande pelargon. Det är användbart till mycket, byt tex ut det vanliga sockret i dina kakrecept eller söta ditt te. Använd gärna en vacker glasburk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Varva bladen med sockret och låt stå i 2 veckor. Avlägsna bladen och sockret är klart att användas.
  2. En snabbvariant är att hacka 1-2 blad, blanda dem med 1 dl strösocker i en burk och skaka burken kraftigt under någon minut. Sockret är klart att användas direkt.
  3. Enkelt att göra flera satser på en gång för den som så önskar.
  4. Bilden är på snabbvarianten och gjord på Attar of Roses.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.