Här får den färdigkokta pastan koka med i såsen en stund för att dra åt sig alla smaker.
Instruktioner
- Koka pastan knappt al dente, den ska koka färdig tillsammans med såsen. Slå av i durkslag.
- Medan pastan kokar: Strimla kycklingfiléerna grovt och skiva svampen. Skala och skiva löken.
- Bryn kycklingen runtom i smör/olja i en stekpanna eller stekgryta tillräckligt stor att även rymma den kokta pastan.
- Lägg ner svamp och lök och stek under omrörning i några minuter, så att svampen får en fin stekyta.
- Slå på vinet och sjud i cirka en minut. Tillsätt grädden och sjud i cirka 5 minuter tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Blanda ner pastan i såsen och sjud på svag värme tills såsen nästan har kokat in i pastan, cirka 5 minuter. Rör ner den väl sköljda spenaten.
- Servera med riven ost och en enkel tomatsallad.
Publicerat den
9 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Super gott !!!