Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Penne med oxfilé och grädde

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är ren och skär lyx. Rätten har en väldig tyngd och passar bäst alla kvällar med rubinrött vin i glaset.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag.
  2. Skala och finhacka löken och repa bladen av timjankvisten. Fräs lök och timjan i 1 msk smör.
  3. Häll över buljong, konjak och grädde och låt småkoka i 10 minuter.
  4. Tärna oxfilén och stek hastigt i 2 msk smör i en stekpanna.
  5. Sila såsen fri från lök och kryddor och blanda i den stekta oxfilén, smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda såsen med den nykokta pastan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • alvida 23 januari 2013

    Gott, festligt och enkelt:) Lite kantareller hade jag i också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.