En lätt och härligt, fräsch rätt.
Instruktioner
- Skölj, ansa och finhacka salladslöken. Lös upp rucolaknippena och skär bort grova stjälkar. Skölj rucolan och finhacka hälften av den.
- Koka upp rikligt med vatten och lite salt i en stor kastrull och lägg i pastan. Koka efter paketets anvisningar, ca 10 minuter, tills pastan är al dente.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i salladslöken. Låt den fräsa kort tills den börjar mjukna och lägg sedan i den hackade rucolan. Fräs några sekunder.
- Häll i vitt vin och buljong och låt koka ihop 5 minuter. Skölj och halvera körsbärstomaterna under tiden. Blanda ner crème fraiche i såsen och smaka av med salt, peppar och färskpressad citron. Häll pastan i ett durkslag och låt den rinna av väl. Blanda såsen och pastan.
- Lägg upp hela rucolablad på 4 tallrikar. Lägg upp pastan med sås på tallrikarna. Garnera med tomathalvor och resten av de hela rucolabladen.
Publicerat den
31 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar