Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Penne med rucola i vitvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lätt och härligt, fräsch rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, ansa och finhacka salladslöken. Lös upp rucolaknippena och skär bort grova stjälkar. Skölj rucolan och finhacka hälften av den.
  2. Koka upp rikligt med vatten och lite salt i en stor kastrull och lägg i pastan. Koka efter paketets anvisningar, ca 10 minuter, tills pastan är al dente.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i salladslöken. Låt den fräsa kort tills den börjar mjukna och lägg sedan i den hackade rucolan. Fräs några sekunder.
  4. Häll i vitt vin och buljong och låt koka ihop 5 minuter. Skölj och halvera körsbärstomaterna under tiden. Blanda ner crème fraiche i såsen och smaka av med salt, peppar och färskpressad citron. Häll pastan i ett durkslag och låt den rinna av väl. Blanda såsen och pastan.
  5. Lägg upp hela rucolablad på 4 tallrikar. Lägg upp pastan med sås på tallrikarna. Garnera med tomathalvor och resten av de hela rucolabladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.