Instruktioner
Skär sidfläsket i strimlor, skölj spenaten och finhacka persiljan.
Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull, under tiden som övriga ingredienser tillreds.
Lägg ner pastan så att den är färdigkokt samtidigt som de övriga ingredienserna är tillagade och klara. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag. Spara lite av kokvattnet för att späda såsen med.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna som rymmer alla ingredienser. Lägg i och fräs fläsket så att det blir lite brynt och knaprigt. Rör i ricotta och späd med lite av kokvattnet (späd med ett par skedar i taget, så att såsen blir lite trögflytande och krämig). Blanda i parmesanost, salt, peppar och persilja och låt såsen koka i ett par min. Tillsätt pastan och spenaten och rör snabbt ihop alla ingredienser.
Servera genast med lite överströdd, finhackad persilja, parmesanost och svartpeppar.
Ät och njut!