Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Penne med vit köttfärssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En köttfärssås utan tomater. Därav namnet "ragu bianco" (vit köttfärssås).

Ingredienser

Instruktioner

Skala och finhacka löken och moroten. Värm upp olivoljan i en stor tjockbottnad gryta, tillsätt grönsakshacket och en nypa salt och fräs på svag värme i ca 5 min tills grönsakerna mjuknar (löken får inte ta färg och brännas). Höj värmen och tillsätt köttfärsen lite i taget under omrörning, det är viktigt att värmen inte sjunker (det ska fräsa hela tiden). Salta och låt köttfärsen steka vidare tills all vätska evaporerat. Häll på vinet och låt evaporera på hög värme. Tillsätt mjölken. Blanda väl, smaka av med salt, smula i chilifrukterna och låt koka på svag värme under lock i ca en timma. Rör om med jämna mellanrum. Om mjölken inte har kokat bort efter en timmas kokning, ta av locket och höj värmen och låt koka tills den evaporerat. Sätt på pastavattnet (ca 4 l). När vattnet kokar, salta med ca 2-3 msk havssalt och koka pastan (al dente). Sila pastan, lägg tillbaka den i grytan, häll över köttfärssåsen och blanda väl. Servera med nyriven parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.