Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Penne Rigate Affumicate

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det här är en pastarätt från norra Italien, närmare bestämt en stad som heter Bolzano på gränsen till Österrike. I de norra delarna av Italien använder man mycket späck och fläsk, och jag har valt att använda varmrökt sidfläsk i såsen, vilket även är en del av namnet som betyder rökt pasta. Eftersom det här är en tomatbaserad gräddsås har jag använt mig av Penne som passar utmärkt till rätten eftersom såsen fyller rören, säger Christian Campogiani, samarbetsparter till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Värm en stekpanna till medeltemperatur. Tillsätt eventuellt en msk olivolja (kan uteslutas om man använder teflonpanna). Tärna det rökta fläsket i 1x3 cm stora bitar. Bryn i medelvarm panna tills fettet blivit genomskinligt och fått stekyta, cirka 3-4 minuter. Ta åt sidan en fjärdedel av det brynta sidfläsket till garnityr innan du fortsätter med såsen.
  2. Tillsätt den hackade löken och de halverade körsbärstomaterna, samt tomatpuré. Tillsätt Arrabbiatasåsen, samt eventuellt lite vatten för att späda såsen. Låt koka 3 minuter. Häll på grädden, vänd ner pastan, riv över parmesan. Lägg upp på tallrik och garnera med extra parmesan och brynta sidfläsktärningar. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.