Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pennette Rigate con Ricotta e Asparagi

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Pennette Rigate med sparris och ricotta

Ingredienser

Instruktioner

Skär av och koka sparrisknopparna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 15 minuter. Lägg åt sidan. Stek pancettan i olivolja tills den får fin yta, lyft ur stekpannan och låt rinna av på hushållspapper. Stek löken i samma panna tills den blir genomskinlig. Lägg i stjälkarna från den gröna och vita sparrisen i stekpannan och stek i ca 4 minuter. Häll lök och sparrisstjälkar i en skål tillsammans med ricottan, vatten och salt. Mixa ihop med stavmixer. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Blanda pasta, 2/3 av pancettan och ricottamixen. Stek de kokta sparrisknopparna och den redan stekta pancettan tills knopparna får färg. Garnera pastan med pancetta, sparrisknoppar och parmesan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.