Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pensionärskaka

Pensionärskaka eller Sverigekaka som den också kallas, är bland det saftigaste och mjukaste som existerar i kakväg. Utsökt god med en ljuvlig vaniljsmörfyllning som en bonus i mitten av kakan! Pensionärskaka slängs ihop i en handvändning och är svår att misslyckas med. Det är viktigt att fyllningen är lös och rinnig när den läggs på. Då kan sockerkaksbottnarna suga upp den och bli sådär härligt saftiga som sig bör i en pensionärskaka. Det går också bra att laga pensionärskaka i långpanna, dela den på mitten och lägg bitarna ovanpå varandra efter att du hällt på fyllningen. Den bakas med fördel dagen innan den ska ätas. Pensionärskaka går dessutom jättebra att frysa. Prova också att göra pensionärskaka med choklad, då får du en mjuk chokladkaka med chokladglasyr i mitten. Riktigt gott!


Vispa ägg och socker poröst. Rör ner kokande vatten, vetemjöl och bakpulver. Töm smeten i ev smord och bröad form. Grädda i 175° i ca: 40 minuter. Fyllning: Smält smöret. Tillsätt mjölken och...

1 h
1
9

Vispa ägg och socker pösigt och blanda ihop med det andra. Häll i smord form och grädda i 175 grader ca 40 min. Koka ihop glasyren i ca 10 min... När kakan är gräddad gör 7 hål i den ( jag gör m...

1

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.