En ljuvligt god kaka som har många namn bl.a. pensionärskaka och sverigekaka.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Denna kaka är så underbart god. Har bakat den 2 gånger i rad förra veckan:) Gjorde en glutenfri, böt bara ut mjölet mot glutenfritt mjöl + 1 msk husk, blev jätte bra.
Enkelt och mycket gott!
Min favoritkaka nr1. Supergod, har bakat den flera gånger. ETT TIPPS!! Baka kakan och lägg i fyllningen minst 3 dagar innan Ni skall bjuda på den så får Ni bäst resultat. Den blir nämligen saftigare och godare för varje dag som går... Man kan även bjuda en klick vispad grädde vid sidan om, så blir det som en tårta. En klar 5:a vill jag ge denna kaka. SUPERGOD! TACK FÖR ETT GOTT RECEPT!
supergod kaka!!
Bakade denna kakan igår och mumsade på den idag, den var så god........Misslyckades lite med att dela på kakan innan "fyllningen" skulle hällas på, men det räddades med lite grädde.....Tusen tack för ett kanonbra recept och gott framförallt.....Hade det funnits högre betyg hade du fått det/Kramar Linda
Kalasgod!! Gjorde en julvariant av den och blandade i ett kuvert saffran i smeten. I smörblandningen bytte jag ut vaniljsockret mot 100 g smält, vit choklad. Lade oxå russin mellan efter delningen, samt mandelspån på innan gräddning. Blev nästan som en "kak-lussekatt". / Jenny.
MUMS!!!! har gjort denna kaka många gånger och alltid fått massa beröm.
Denna kaka är bara SÅ god! Tack för receptet =)
Här går den under namnet Sverige-kaka :P Kärt barn har många namn.. God och lätt-krämen kan göras dubbel och hällas ovanpå också om man vill.. Pricka ovandelen med en nagg eller provsticka så den flyter in lättare isf.. Tack för tipset om saffran!