Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En ljuvligt god kaka som har många namn bl.a. pensionärskaka och sverigekaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner kokande vatten, vetemjöl och bakpulver. Töm smeten i ev smord och bröad form. Grädda i 175° i ca: 40 minuter.
  2. Fyllning: Smält smöret. Tillsätt mjölken och koka häftigt i 2 minuter. Rör ner vaniljsockret. Dela kakan direkt efter du tagit ut den ur ugnen. Töm den varma fyllningen på båda delarna och tryck sedan ihop delarna. Sikta florsocker över kakan innan den serveras.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • Dorisrecept 16 juni 2008

    Denna kaka är så underbart god. Har bakat den 2 gånger i rad förra veckan:) Gjorde en glutenfri, böt bara ut mjölet mot glutenfritt mjöl + 1 msk husk, blev jätte bra.

  • Maripoosa 27 oktober 2008

    Enkelt och mycket gott!

  • Monika46 25 mars 2009

    Min favoritkaka nr1. Supergod, har bakat den flera gånger. ETT TIPPS!! Baka kakan och lägg i fyllningen minst 3 dagar innan Ni skall bjuda på den så får Ni bäst resultat. Den blir nämligen saftigare och godare för varje dag som går... Man kan även bjuda en klick vispad grädde vid sidan om, så blir det som en tårta. En klar 5:a vill jag ge denna kaka. SUPERGOD! TACK FÖR ETT GOTT RECEPT!

  • jenkar 4 juni 2009

    supergod kaka!!

  • guardianlinda 7 oktober 2009

    Bakade denna kakan igår och mumsade på den idag, den var så god........Misslyckades lite med att dela på kakan innan "fyllningen" skulle hällas på, men det räddades med lite grädde.....Tusen tack för ett kanonbra recept och gott framförallt.....Hade det funnits högre betyg hade du fått det/Kramar Linda

  • jacktess 21 december 2009

    Kalasgod!! Gjorde en julvariant av den och blandade i ett kuvert saffran i smeten. I smörblandningen bytte jag ut vaniljsockret mot 100 g smält, vit choklad. Lade oxå russin mellan efter delningen, samt mandelspån på innan gräddning. Blev nästan som en "kak-lussekatt". / Jenny.

  • helenah15 12 mars 2010

    MUMS!!!! har gjort denna kaka många gånger och alltid fått massa beröm.

  • monicapite 9 juli 2011

    Denna kaka är bara SÅ god! Tack för receptet =)

  • soccermum 6 januari 2012

    Här går den under namnet Sverige-kaka :P Kärt barn har många namn.. God och lätt-krämen kan göras dubbel och hällas ovanpå också om man vill.. Pricka ovandelen med en nagg eller provsticka så den flyter in lättare isf.. Tack för tipset om saffran!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.