Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Peo´s gorgonzolapaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott att äta en fredags kväll framför tv´n.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl och margarin till degen. Tillsätt ölet och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller kör det hela i matberedare. Låt stå kallt i 30 min.
  2. Bryn köttfärsen och den hackade löken i matfettet. Krydda med salt och peppar och smula ner osten. Bryn de i bitar skurna champinjonerna och blanda i dem och créme fraiche. Lått puttra ett par minuter.
  3. Kavla ut 2/3 av degen och klä den pajform med den. Nagga och grädda i 15 minuter i 250 grader.
  4. Lägg i fyllningen.
  5. Kavla resten av degen till ett lock och täck med det. Mönstra ev med överbliven deg. Pensla med uppvispat ägg och grädda till fin färg i 20 min vid 225 grader.
  6. Ät pajen nygräddad med sallad av vitkål, paprika och vinägrettsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.