Gott att äta en fredags kväll framför tv´n.
Instruktioner
- Hacka samman mjöl och margarin till degen. Tillsätt ölet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Eller kör det hela i matberedare. Låt stå kallt i 30 min.
- Bryn köttfärsen och den hackade löken i matfettet. Krydda med salt och peppar och smula ner osten. Bryn de i bitar skurna champinjonerna och blanda i dem och créme fraiche. Lått puttra ett par minuter.
- Kavla ut 2/3 av degen och klä den pajform med den. Nagga och grädda i 15 minuter i 250 grader.
- Lägg i fyllningen.
- Kavla resten av degen till ett lock och täck med det. Mönstra ev med överbliven deg. Pensla med uppvispat ägg och grädda till fin färg i 20 min vid 225 grader.
- Ät pajen nygräddad med sallad av vitkål, paprika och vinägrettsås.
Publicerat den
12 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar