Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Peposo

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

OBS! tycker man inte om stark mat bör man undvika detta recept.

Ingredienser

Instruktioner

Skala alla vitlöksklyftor, dela dem på längden och ta bort grodden i mitten (det är grodden som gör vitlöken lite svårsmält). Lägg köttbitarna tillsammans med vitlöken i en tjockbottnad gryta, täck med vatten och låt koka på svag/medelhög värme under lock i ca 2 timmar. Efter två timmar tillsätter man svartpeppar, tomatpuré, vin och salt. Fortsätt koka i ytterligare ca 1,5-2 timmar (tillsätt lite varmt vatten om det skulle bli för torrt). Grytan är färdigkokt då såsen fått en krämig konsistens och köttet faller sönder när man sticker en gaffel i det. Servera med potatis eller polenta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.