Toppengod festrätt!
Såsen kan göras färdig drygt en timme innan gästerna kommer.
Instruktioner
- Låt gärna köttet ligga framme i rumstemperatur en timme innan det ska stekas. Strö på rikligt med peppar.
- Sås:
Hacka löken, skär champinjonerna i klyftor, halvera oliverna och lägg undan åtta halvor till garnering.
Fräs löken i matfettet. För över den till en traktörpanna eller vid kastrull.
- Stek champinjonerna vackert bruna i samma stekpanna som löken. Lägg den till löken, men ta undan cirka 1/3 till garnering. Blanda också i oliver, pimiento och ingefära.
Häll på vatten, kalvfond och crème fraîche. Rör om och tillsätt maizenaredningen. Låt koka upp under omrörning.
Smaksätt med peppar, soja och eventuellt portvin.
- Dra kastrullen åt sidan, lägg lock på och låt den få mogna i smak medan du steker köttet.
- Låt köttet få vacker stekyta på båda sidor i ganska het panna. Sänk temperaturen och stek köttet färdigt. Salta.
Lägg upp kött och sås på varma tallrikar. Servera kokt potatis och grönsallad utan dressing till.
Publicerat den
3 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Receptet verkar lika spännande som en James Bond film. Återkommer med betyg när jag lagat o ätit denna spännande rätt.
GOTT, SUPERGOTT. Synd att det inte finns högre poäng, 5 är för lite. Tack för denna kulinariska smakupplevelse.