Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparbiff med svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lägg ryggbiffen i en marinad så blir den både smakrik och mör. Krydda med svartpeppar och bjud en god svampröra till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marinaden: Blanda buljong, vin, vinäger och lök i en skål. Lägg ner köttet i marinaden, täck med plastfolie och kyl i minst 30 minuter.
  2. Hetta upp grillen. Klä grillgallret med aluminiumfolie. Ta upp köttet ur marinaden och klappa in pepparkornen på båda sidor av köttet. Häll bort marinaden. Lägg köttet på den klädda plåten. Grilla det ca 10 cm från grillen, ca 15 minuter för genomstekt. Vänd en gång under grillningen.
  3. Hetta upp oljan i en stor stekpanna medan köttet grillas. Skala och pressa vitlöken och fräs den i oljan under omrörning i ca 1 minut. Tillsätt löken och fräs upp den under omrörning. Tillsätt den skivade svampen och låt den fräsa med i ytterligare 5 minuter.
  4. Lägg upp köttet på en skärbräda och låt vila i 5 minuter. Skiva köttet diagonalt. Lägg köttet på ett varmt serveringsfat. Skeda svampblandningen runt om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.