Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparfilé med balsamskum

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mör skiva oxfilé serveras här i en lätt och luftig sås med vin och balsamvinäger, en elegant kötträtt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj ruccolan och skär av de hårda stjälkarna. Portionera upp salladen på fyra tallrikar. Gnid in oxfiléskivorna med svartpeppar och ställ åt sidan.
  2. Separera äggen och vispa äggvitorna till ett fast skum. Lägg äggulorna i en rostfri skål och vispa ihop dem till ett luftigt skum. Tillsätt italienska örtkryddor, 1 krm vitlökspulver och 1 krm svartpeppar, blanda ordentligt.
  3. Ställ den rostfria skålen ovanpå en kastrull med kokande vatten och vispa äggulorna tills det blir en tjock och blank kräm. Vispa ner tomatpuré och vin, lite i taget, och tillsätt sedan balsamvinägern, en sked i taget.
  4. Ta bort skålen från vattenbadet. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna och stek oxfilén tre minuter på varje sida. Vänd ner äggvitan i äggulekrämen.
  5. Lägg upp en skiva oxfilé på varje tallrik med ruccola och häll över balsamskummet. Servera med vitt bröd eller färsk pasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.