Den heta peppriga stekytan och det syrliga vitlökssmöret gör att den här saftiga biffen får högsta betyg.
Instruktioner
- Blanda skal och saft av citrusfrukterna på ett fat. Lägg biffarna på fatet, täck över med plastfolie och marinera i en timma. Vänd efter halva tiden.
- Blanda smör, pressad vitlök och hackad persilja och kyl minst 15 minuter. Stöt pepparkornen i en mortel eller lägg dem i en plastpåse och pressa sönder dem med en brödkavel. Strö peppar på båda sidor av biffarna. Tryck till med fingrarna så att pepparn fastnar i köttet.
- Hetta upp en stekpanna cirka 1 minut och lägg i hälften av vitlökssmöret och olivoljan. Lägg i biffarna, spara marinaden, och stek 2 minuter på varje sida om du önskar blodiga biffar, 3 minuter för medium och 4 minuter för genomstekta. Håll dem varma.
- Tillsätt resten av vitlökssmöret och marinaden till stekpannan och fräs champinjonerna ca 5 minuter. Servera biffarna med champinjonerna och skyn.
Publicerat den
17 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar