Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparfilé med citrussky

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den heta peppriga stekytan och det syrliga vitlökssmöret gör att den här saftiga biffen får högsta betyg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda skal och saft av citrusfrukterna på ett fat. Lägg biffarna på fatet, täck över med plastfolie och marinera i en timma. Vänd efter halva tiden.
  2. Blanda smör, pressad vitlök och hackad persilja och kyl minst 15 minuter. Stöt pepparkornen i en mortel eller lägg dem i en plastpåse och pressa sönder dem med en brödkavel. Strö peppar på båda sidor av biffarna. Tryck till med fingrarna så att pepparn fastnar i köttet.
  3. Hetta upp en stekpanna cirka 1 minut och lägg i hälften av vitlökssmöret och olivoljan. Lägg i biffarna, spara marinaden, och stek 2 minuter på varje sida om du önskar blodiga biffar, 3 minuter för medium och 4 minuter för genomstekta. Håll dem varma.
  4. Tillsätt resten av vitlökssmöret och marinaden till stekpannan och fräs champinjonerna ca 5 minuter. Servera biffarna med champinjonerna och skyn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.