Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparfilé med ugnspotatis och tomat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Filé med fredagskänsla. Tomaterna blir söta och fulla av smak när de bakas i ugnen, och ger fläskfilén ett lyft. 435 kalorier per portion 18 g fett 31 g protein 36 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skrubba potatisen, vänd runt den med tomater och olja i en långpanna. Salta med flingsalt. baka i mitten av ugnen ca 30 minuter. Sänk ugnsvärmen till 225 grader efter 15 minuter.
  3. Putsa fläskfilén, salta och peppra runtom. Bryn den runtom i olja i en stekpanna. sänk värmen och låt eftersteka i pannan ca 15 minuter, gärna med lock.
  4. Skär köttet i skivor och servera med potatis- och tomatblandningen. Klicka på créme fraiche och garnera med gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.