Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparglacerade äpplen

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jul dessert

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in en gjutjärnspanna i ugnen och låt den bli riktigt varm.
  2. Skala äpplena och pensla dem med det rumstempererade smöret, rulla dem därefter i råsockret. Lägg över äpplena i gjutjärnspannan. Sätt in den i ugnen och låt äpplena steka i 10 minuter. Krossa svartpepparen och rosépepparen i en mortel. Häll äpplejuicen över äpplena och placera vaniljstången ovanpå. Strö över svartpeppar och rosépeppar.
  3. Låt äpplena steka i ugnen i ytterligare ca 20 minuter. Ös äpplena ofta med lagen och känn med kniv efter 15 minuter om äpplena är klara.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.