Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparglaserad kycklingfilé med risotto

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god kombination, kyckling med pepparglaze och risotto.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn filéerna runtom i smör. Lägg dem i en form. Skala och hacka löken. Fräs i smör med socker.
  2. Tillsätt vin, vatten, fond och peppar och koka ihop i 10 minuter. Pensla köttet med glazen och stek klart i 175 grader, ca 20 minuter. Pensla någon gång med glazen.
  3. Fräs svampen i smör. Krydda med salt och peppar och vänd ner spenaten. Servera kycklingen med rosotto (se nedan), svampfräs och ev resterande glaze (uppvärmd).
  4. Risotto: hacka löken och fräs i olja. Lägg i riset och vänd runt i oljan. Tillsätt vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter. Salta och peppra och rör ner riven ost.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Helida 12 oktober 2008

    Vi har gjort detta recept två gånger nu och det är jättegott. Första gången såg jag fel och tog enbart grovmalen svartpeppar och denna gången tog jag blandad peppar. Vi tyckte faktiskt det var godare och med lite mer sting med enbart svartpeppar. Vi blandade ner svampfräset i risotton. Mums.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.