Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaka med nöttosca

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Pepparkaka och knäck i ett, kan det bli bättre?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser till kakan. Vispa upp ägget. Blanda ner ägg, mjölk och grädde i de torra ingredienserna. Rör ner smöret.
  2. Häll smeten i en väl smord och bröad avlång form, ca 1½ liter.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Prova med en sticka. Låt svalna.
  4. Nöttosca: Rosta mandel, nötter och pumpakärnor i en torr panna. Smält smöret i en kastrull. Blanda mjölk och mjöl och rör ner det i smöret. Blanda ner socker och sirap. Sjud under omrörning tills det tjocknar. Rör ner nötterna.
  5. Klicka toscasmeten över kakan. Grädda mitt i ugnen 175 grader ca 10 minuter. Låt kakan svalna något innan den tas ur formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.