Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkakor från Råneå

 
  • Serverar: 100 portioner
Skriv ut

Receptet kommer ursprungligen från Råneå i Norrbotten och kakorna påminner väldigt mycket om ginger bisquits. Det blir en stor sats och kakorna blir mycket hållbara. Du kan även frysa degen för att ta fram och grädda allt eftersom. /Maud

Ingredienser

Instruktioner

Rör smör och socker tills det blir ljust och poröst. Tillsätt sirap, grädde, citronskal och citronsaft. Blanda vetemjöl, bikarbonat, ingefära och ev kardemumma. Rör ner det i smeten. Låt degen vila i kylskåp några timmar eller tills det går att rulla kulor av degen. Sätt ugnen på 125°. Rulla små kulor av degen och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt för de flyter ut väldigt mycket. Grädda mitt i ugnen 30–35 minuter tills de får en vacker ljusbrun färg. Klicka nedan för att skriva ut receptet på svt.se/recept.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.